vrijdag 23 juni 2023

Onheil – “In Black Ashes” (Album Release)

ONHEIL is back! Sterker dan ooit 🤘🏻

Na enkele jaren in de metal underground, was het maart 2007 toen ‘The New ONHEIL’ ontstond.
Deze samenstelling bestond uit 3 gitaristen en 2 leadzangers, waardoor de band meer mogelijkheden kreeg om hun eigen unieke blackened metal geluid uit te breiden. De terugkeer werd aangekondigd met de release van een videoclip en een online single. ONHEIL bleef hun naam verspreiden met enkele geweldige live shows, waaronder opening voor MAYHEM, een show met VADER en het spelen op het STONEHENGE FESTIVAL met ENTOMBED en BELPHEGOR. Dit wekte de interesse van het Duitse platenlabel Cyclone Empire dat ONHEIL’s full-length album ‘Razor’ uitbracht in 2009. ‘Razor’ werd zeer goed ontvangen en kreeg hoge waardering van de media.

ONHEIL lanceerde hun tweede album ‘Storm Is Coming’ in 2014. Dit album werd nog beter ontvangen dan hun vorige album en bereikte de ‘top album’ status of ’10/10′ waardering een flink aantal keren.

Met het succes van hun twee albums, en hun diverse geluid, deelde ONHEIL diverse podia met grote namen uit zowel de black en death metal scene als thrash of heavy metal bands. Voorbeelden van gespeelde festivals zijn PARTY.SAN OPEN AIR, EXTREME FEST (in 3 landen), METAL MEAN, STONEHENGE en het spelen van shows met bands als MAYHEM, VADER, ONSLAUGHT, ASPHYX, ROTTING CHRIST en een, jammer genoeg geannuleerde show met IMMORTAL.

Na enkele grote veranderingen en enkele Corona pandemische tegenslagen, is ONHEIL terug met een nieuwe sterke samenstelling van ervaren muzikanten en een nieuw opgenomen album, gemixt en gemasterd door de legendarische Dan Swanö.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
19:30
Aanvang
20:00