vrijdag 20 mei 2022

Muziekdocu: Behind the music, Rinus Gerritsen

Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

Let op: op locatie betalen met Cineville pas is niet mogelijk

Op vrijdag 20 mei is de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in Bibelot in Dordrecht te zien. Dit is in samenwerking met Cinema The Movies. Na afloop komt Rinus langs voor een exclusieve Q&A en meet & greet met bezoekers. De film is een twee uur durende herbeleving van de Behind the Music avond die heeft plaats gevonden in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020.

Tijdens de live documentaireavond zijn vooraf opgenomen interviews te zien van zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens; hij zat achter de knoppen bij de jaren tachtig hits Twilight Zone en When The Lady Smiles. Ze vertellen hun verhaal vanaf groot scherm. In ‘Behind the Music’ neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak.

Hoogte- en dieptepunten

Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen met zijn buurjongen en gitarist: George Kooymans. George kreeg later helaas de diagnose ALS. Hierdoor besloten ze de band te stoppen. Rinus vertelt over de eerste muzikale stappen en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Er is natuurlijk ook volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band. Rinus geeft samen met de host Cesar een interessante muziek clinic waarin enkele hits onder handen worden genomen. Daarnaast speelt hij enkele nummers met zijn vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch. Dichter bij de Golden Earring kom je als kijker dus niet!

Geniet

“Het was speciaal om gast te zijn tijdens ‘Behind the Music’ en mijn eigen verhaal en dat van 60 jaar Golden Earring te vertellen. Ik denk dat kijkers een unieke inkijk krijgen in onze geschiedenis en hoogte- en dieptepunten; mede door de bijdragen van Barry, Cesar, Robert Jan en Shell. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van de film als ik destijds van de avond in het Paard in Den Haag!” – Rinus Gerritsen

“De kijker zal dezelfde ervaring krijgen als de honderden bezoekers, destijds, in een uitverkochte zaal. Waan je onderdeel van de Golden Earring en beleef de prachtige geschiedenis van Golden Earring van binnenuit. De bandleden noemen elkaar broers en dat merk je echt in deze film. Goudeerlijk en vol Haagse humor!” – Martin Kuiper

Tickets

Locatie
Main Stage
Deur open
20:00
Aanvang
20:30