dinsdag 7 juni 2022

Music & Talks Meetup: Tolerance

Ik versta je wel, maar ik begrijp je niet!

We accepteren en motiveren graag zaken we waar in geloven, dingen die we goed en mooi vinden. Maar daarnaast wijzen we levenslessen, visies en voorkeuren die niet de onze zijn ook vaak af. Hoe sta je open voor een mening van een ander, ongeacht jouw eigen mening?

Denk hierbij aan de menselijke verschillen in geloofsovertuigingen, culturen, opvoeding, normen en waarden, en hoe gaan wij met elkaar met deze verschillen om?

Want wat betekent tolerantie eigenlijk voor jou, hoe (in)tolerant ben jij?

Tijdens deze meetup over ‘tolerance’ gaan we dieper met elkaar in gesprek en leren we de grenzen en verdraagzaamheid van de mensen dichtbij ons beter kennen.

Kom jij ook?
Benieuwd hoe leeftijdsgenoten met deze kwesties om gaan? Doe mee en ga in gesprek met verschillende artiesten, makers en creatievelingen en test hoe tolerant we eigenlijk zijn in Dordrecht.

Samenwerking
Meetup: Tolerance wordt aangeboden door Bibelot, Popcentrale, de Bibliotheek AanZet en Kunstmin, met steun van de Gemeente Dordrecht in het kader van de Geboorte van Nederland / 450 jaar Eerste Vrije Statenvergadering 1572-2022. Op 19 juli 2022 herdenken we dat 450 jaar geleden 12 Hollandse steden en de Ridderschap in Dordrecht vergaderden over de toekomst van hun provincie; de Eerste Vrije Statenvergadering. In deze werd de basis gelegd voor de vier verschillende V’s bod: vrijheid, verscheidenheid, verdraagzaamheid en verbondenheid.

Tickets

Locatie
Machine 3
Aanvang
20:30