Verplaatst

zaterdag 21 november 2020

Magnapop (US)

Succesvolle Amerikaanse rockband speelt nieuw materiaal + support Harker (UK)

Let op: dit evenement is verplaatst naar zaterdag 20 november 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Het is begin jaren ’90 en de Amerikaanse band Magnapop speelt voor het eerst een aantal festivals in de Benelux, niet wetende dat het succes van de band hier begint… De aanstekelijke powerpop met punkinvloeden slaat in als een bom, waardoor ook de aandacht in het thuisland getrokken wordt. Dit was het startpunt van een intense periode, waarin de groep rondom oprichters Linda Hopper en Ruthie Morris in een paar jaar tijd drie albums opnam. De platen werden geproduceerd door onder andere Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. Singles ‘Slowly, Slowly’ en ‘Open the Door’ behaalde hitstatus, maar daarna werd het stil rondom de band. Na twee lange pauzes kwam de originele bezetting in 2012 weer bij elkaar en sloeg de vonk nogmaals over. Met nieuw materiaal op komst lijkt het alsof Magnapop nooit is weggeweest. De band trakteert je op nieuw materiaal, zonder daarbij het oude repertoire te vergeten!

+ Support: Harker (UK)
Vijf jaar lang sleutelde Harker aan zijn emogaze sound, met het ene been in popmuziek en het ander in de Gouden Eeuw van Dischord Records en 90’s Fuzz. Wat begon als het soloproject van Mark Boniface, groeide uit tot een vierkoppige tourmachine. De band warmde podia op voor onder andere Beach Slang, Ducking Punches, Spanish Love songs en Red City Radio.

Verplaatst

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00

In Brandstof

Tostideal! Midnight snacken doe je voortaan gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een Jupiler van de tap voor maar €4,50