Gratis

vrijdag 24 maart 2023

Love’n’Joy (UA) – Ukraine Fundraiser

Opbrengsten van baromzet & donaties gaan naar Musicians Defend Ukraine
Pay What You Want!

Kom gratis naar Bibelot en steun Love’n’joy door een bijdrage achter te laten in de collecten-bus of koop een lekker drankje. De baromzet gaat ook naar Oekraïne!
Love’n’Joy – is één van de meest succesvolle oekraïense indie-rockbands. De band speelt jaarlijks honderden concerten in Europa, op festivals als Reeperbahn en Eurosonic Noorderslag. Ze deelden het podium al met bands als Kikagu Moyo, Boogarins, The Shivas en Petrol Girls.

Love’n’joys geluid wordt sterk beïnvloed door Brit-pop, de jaren ’60, de 70’s psychedelia en elementen uit indie muziek. De knallende gitaren geven het geluid van de band een rauwer randje, met sterke teksten die het beeld geven van een een nieuwe en herlevende Oekraïense cultuur.
Sinds mei 2022 is de band aan het touren om geld op te halen voor de campagne ‘Music Defends Ukraine’. Ze hebben al meer dan 70 shows gespeeld door Europa, en gaan in het VK, Canada en de VS touren in 2023.

De nieuwe LP ‘Half-Home’ bleek profetisch werk van de band te zijn. Het album was afgerond in de opnamestudio van de band, genaamd ‘Crimy Rec’ in Kiev, exact 3 dagen voor de Russische invasie van Oekraïne.
Om een manier te vinden het land te ondersteunen en nuttig te zijn in deze omstandigheden, gingen de jongens op een liefdadigheidstournee. Een echt ‘Half Home’ leven terwijl ze onderweg waren van show naar show, om het echte verhaal van Oekraïne te vertellen.

De nieuwe muziek is onder andere al uitgelicht door KEXP radio, Kerrang! Magazine, Bandcamp, Europavo en verschillende andere media.

Elk concert dient als een mogelijkheid om financieel de campagne bij te staan voor ‘Musicians Defend Ukraine’. Dit kan door het aanschaffen van merchandise of door direct geld te doneren aan de campagne. Om een transparant beeld te geven wordt het gebruik van de donaties regelmatig gedeeld op de website en de social media kanalen.

Musicians Defend Ukraine is een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om muzikanten te ondersteunen die vrijwilligerswerk doen in de gevaarlijkste delen van Oekraïne.


Support: door Oekraïense zangeres Maria Dimova met haar band Master Blaster.

Stap terug in de tijd en maak je klaar om te rocken met Master Blaster! De band neemt je mee op reis langs de grootste hits uit de 80’s en 90’s.

DJ Max Versace draait voorafgaand en na afloop van het concert in Brandstof.

Gratis

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00