zaterdag 6 mei 2023

Janne Schra

Janne Schra - The❤️ Is Asymmetrical – tour 2023

Ergens in 2020, terwijl het Edison-winnende album In de Regen gemixt werd, zocht Janne Schra een studio om vocalen in op te nemen. Ze raakte aan de praat met producer Adam Bar-Pereg en ze besloten spontaan om samen wat te schrijven.

Schra beweegt zich sinds Room Eleven binnen het spectrum van folk en jazz en wilde eens kijken wat er zou gebeuren als ze met Adam geproduceerde popliedjes zou maken, met de ruimte voor whatever the hell in haar hoofd zou waaien. Intuïtief dus, niks afschieten, doorzwemmen, doorscrollen. En, zoals je soms stilstaat in een eindeloze stroom plaatjes, kregen de ideeën die haar hoofd bevolkten kans zich te manifesteren, hangend op Adams bank, met een mondkapje op haar kin. Janne en Adam schreven zo een heel album bij elkaar.

Het resultaat is The❤️ Is Asymmetrical, een album dat voornamelijk gaat over onderbuikgevoelens en het afschudden van wat de mens niet meer dient of geen echte liefde is.

Het gaat over het loslaten van alle chaos waar we onszelf mee bedelven. Over terugkeren naar de basis.

We blijven maar zoeken naar dingen die ons leven perfect maken, maar ons hart is asymmetrisch. Misschien is dat een hint!

Het album verschijnt eind mei en is gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam-Noord en in Konk Studios in Londen (The Kinks). Het werd gemixt door Alex Farrar (Suki Waterhouse, Hurray For The Riff Raff). Janne schreef voor het album ook liedjes met goede vriend en gitarist Laurens Radstake, Nana Adjoa en Wannes Salomé (Klangstof).

Support

Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen en laat zich daarbij inspireren door Arabische dichters, gnawa grooves en Nina Simone’s credo: It’s an artist’s duty to reflect the times. Met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya produceert Roufaida indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats in het Engels en Arabisch. Op het podium creëert ze haar ingetogen muziek solo, zodat de luisteraar heel dichtbij kan komen.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00