zondag 6 november 2022

Impericon Never Say Die! tour

Let op! Op 6 november vindt de Drechtstadloop plaats. Hierdoor is een groot deel van de binnenstad beperkt bereikbaar. Houd dus rekening met extra drukte en vertraging. Bekijk hier de omleidingen.

De Impericon Never Say Die! Tour komt naar Dordrecht met een monster line-up die bestaat uit Suicide Silence, After The Burial, Currents, Spite, Invent Animate, Cabal & Boundaries! Impericon’s Never Say Die! Tour is hét toerende festival voor de liefhebbers van de beste metalcore. Al enkele jarenlang brengt Impericon de meest populaire namen en introduceren ze de heetste nieuwe namen hier in de Lage Landen. Daar moet je bij zijn!

Suicide Silence (US)

Suicide Silence is een Amerikaanse deathcore-band die elementen van black metal, grindcore, mathcore en groove metal combineert. De band verscheen in 2007 met het straffe debuut, The Cleansing. De daaropvolgende releases bleven geïnspireerd door artiesten als Sepultura, Cannibal Corpse, Death en Possessed terwijl de gelijknamige vijfde studio-langspeler van de band, uitgebracht in 2017, ‘Suicide Silence’ cleane, nu-metal-achtige zang in de mix gooide.

After The Burial (US)

Een ongeremd achtsnarig dubbel spervuur van hectische riffs en dynamische akkoordprogressie is precies wat de verpletterende nieuwe AFTER THE BURIAL met uiterste precisie levert.Dit langverwachte nieuwe offer ‘Evergreen’ legt de lat snel hoger voor alle andere bands binnen het metalgenre, aangezien deze groep effectief een razernij ontketent van adembenemende dubbele gitaardynamiek die wordt ondersteund door een boeiende energie en groove, wat resulteert in een algehele niet-aflatende output van geweld.

Currents (US)

CURRENTS is de nieuwe standaard voor death-infused metalcore. Dit is emotioneel beladen en onmogelijk boze muziek gedrenkt in een kille, depressieve sfeer. CURRENTS verkennen de verboden gebieden van een gekwelde psyche, op zoek naar betekenis te midden van onzekere chaos en gif.

Spite (US)

Spite trekt buitenstaanders aan doormiddel van een hypnotiserende, zware vengance die grenst aan thrash complexiteit en deathcore intimiteit. Het resultaat is dat het Noord-Californische kwartet – Darius Tehrani [zang], Lucas Garirrigues [gitaar], Alex Tehrani [gitaar], Ben Bamford [bas] en Cody Fuentes [drums] — een niveau van devote fandom voortbrengen dat alleen kan worden gecategoriseerd in canonieke termen…

Invent Animate (US)

Te midden van een generatie gegrepen door eenzaamheid, angst en een wanhopige bezorgdheid om de toestand van de wereld neemt Invent Animate hun fans bij de hand en kiezen ze ervoor om met hen mee te lopen.
De band, bestaande uit zanger Marcus Vik, bassist Caleb Sherradan, drummer Trey Celaya en gitarist Keaton Goldwire, heeft een plichtsbesef om hun eigen pijn en tragedie voor hun luisteraars te dragen, en creëert inderdaad een veilige, vertrouwde plek voor luisteraars om hun eigen pijn te verwerken.

Cabal (DE)

CABAL is een van de meest brute en veelbelovende heavy acts uit Kopenhagen, Denemarken. De band streeft ernaar een viscerale en doom-beladen sfeer te creëren in zowel hun muziek als hun visuele expressie. De productie is glashelder, terwijl de songwriting inspiratie haalt uit alles van black- en death metal tot hardcore.

Boundaries (US)

Boundaries is een 5-koppige metalcore band uit Hartford, Connecticut, bestaande uit frontman Matt McDougal, drummer Kevin Stevens, bassist Brandon Breedlove en het bijlzwaaiende duo Zadak Brooks en Cory Emond. Ze brachten hun eerste volledige album Hartford County Misery uit in 2017 en hun veelgeprezen EP My Body in Bloom in 2019. De band heeft momenteel een contract bij Unbeaten Records.

Schedule:

17:30 Boundaries
18:15  Cabal
19:00 Invent, Animate
19:45 Spite
20:30 Currents
21:20 Suicide Silence
22:20 After the Burial

Tickets

Locatie
Main Stage
Deur open
17:00
Aanvang
17:30