vrijdag 16 september 2022

GOESTING #3 FRANKIE FAME & MORE (BE)

Goesting: Het beste uit België

Naast fantastische friet, wafels, Kuifje, Manneke Pis en Eddy Wallie staan onze Zuiderburen toch ook wel bekend van de enorme aanwas te gekke bands die telkens weer op poppen. Denk aan: dEUS, Balthazar, Warhaus, Bazart, Admiral Freebee, Milionair, Soulwax en ga zo maar even door. Zonder onze eigen talenten te kort te doen presenteert Bibelot de heetste acts uit België. Een ontdekkingstocht van pop, rock, electro nieuwe of al meer gevestigde artiesten die je niet mag missen! Kun je volgend jaar mooi tegen je vrienden zeggen: ‘daar was ik bij’ voordat ze Lowlands op z’n kop zetten!

Frankie Fame

Sinds Frankie Fame voor het eerst een gitaar in handen nam op 20-jarige leeftijd, leeft en ademt hij muziek. Hoewel hij pas op late leeftijd muziek begon te spelen, wist hij meteen dat dit het leven was dat hij moest leiden.

Na jaren van schrijven en experimenteren in zijn studio bracht Frankie Fame zijn debuutalbum ‘Frankie Fame’ uit op 16 april 2021. En nu is hij klaar om deze nummers live tot leven te brengen.

Frankie Fame vertaalt kosmische golven in funky space-pop, die je onmiddellijk doet bewegen. Laat de charismatische frontman Frankie himself, gedragen door de pulserende Fameband, je in extase brengen.

Kom op en spring op de Fametrain, bestemming: Cosmos.

Fortress

Het Belgische synthpop trio Fortress maakt donkere, sfeervolle elektronica die gedragen wordt door de unieke, dromerige stem van Hanne Torfs (ook bekend als de toetseniste van School Is Cool). Samen met toetsenist Joppe Vanwetswinkel en bassist Nils Tijtgat creëert Torfs een broeierige en alternatieve sound.
Verleidelijk en dansbaar.

Fortress was in 2020 kind aan huis bij het Antwerpse Trix waar ze 1,5 jaar in residentie waren.
De band heeft er tal van nieuwe songs geschreven, een cinematografische concertfilm opgenomen én ze hebben er hun nieuwe live show ontwikkeld. Trix noemde hen “The hardest working band in town”.

Hun eerste singles wisten al de aandacht te trekken van zowel Studio Brussel als Radio 1. En kregen veel lof van allerhande muziekblogs. Op dit moment werkt Fortress aan haar debuut EP. In afwachting daarvan dropte de band al enkele singles zoals Moonchild en Do It Again.

Voor fans van avontuurlijke elektronica als SX, The Knife, Chvrches en Goldfrapp. Verwacht je aan een verhit dansfeestje en laat je meevoeren in de muzikale, clubby trance van Fortress.

Jan Verstraeten

Ceci n’est pas un corona album.

‘Het begon als een logisch vervolg op mijn debuut ep. Warme klanken, subtiliteit, mooie liedjes. En toen werd het plots een heel ander beest’, zegt Jan Verstraeten over zijn nieuwe album Violent Disco. ‘Door de pandemie begon de hele verdomde wereld stil te worden. Dus ik wilde het tegenovergestelde’.

In 2019, toen Verstraetens debuut-ep uitkwam, creëerde hij de zes nummers op Cheap Dreams als tegenwicht voor de punkscene waar hij uit kwam. ‘Dat plaatje is gemaakt met een klein budget, in een kleine kamer, op een kleine laptop. Mijn hele bestaan voelde op dat moment gewoon heel klein’. Maar Violent Disco voelt niet klein. Het is een album met gedurfde melodieën en arrangementen, grote geluiden, rauw en vol branie. Vandaar ook de titel.

Zoals hij duidelijk illustreert in de videoclip voor de eerste single Gone Gone Gone, is muziek voor Verstraeten een trip. Een speeltuin. Een kleurrijke collage, iets dat niet in een rechte lijn van A naar B gaat, muzikaal of tekstueel. ‘Er is chaos in alles wat ik doe’, zegt hij. ‘Ik ben een beeldend kunstenaar in hart en nieren, ik voel me bijna een toerist tussen andere muzikanten. Een regisseur of een schilder, verdwaald in de wereld van de muziek. Maar dat is waar ik van hou: onbevangen nieuwe werelden binnenstappen en ontdekken’.

Tickets

Locatie
Power Stage
Aanvang
21:00