vrijdag 24 juni 2022

GOESTING #2: School Is Cool & More

Het Beste Uit België

Naast fantastische friet, wafels, Kuifje, Manneke Pis en Eddy Wallie staan onze Zuiderburen toch ook wel bekend van de enorme aanwas te gekke bands die telkens weer op poppen. Denk aan: dEUS, Balthazar, Warhaus, Bazart, Admiral Freebee, Millionair, Soulwax en ga zo maar even door. Zonder onze eigen talenten te kort te doen presenteert Bibelot de heetste acts uit België. Een ontdekkingstocht van pop, rock, electro nieuwe of al meer gevestigde artiesten die je niet mag missen! Kun je volgend jaar mooi tegen je vrienden zeggen: ‘daar was ik bij’ voordat ze Lowlands op z’n kop zetten!

ACTIE: Vul de promocode ‘plezant’ in bij de ticketshop en scoor je ticket voor maar € 7,-

School is cool
In 2010 wint School is Cool de Humo Rock Rally, waarna het snel gaat. De single ‘New Kids In Town’ volgt, het debuutalbum Entropology wordt in 2011 uitgebracht. School Is Cool maakt avontuurlijke indiepop voor liefhebbers van Pixies, Paul Simon. Kate Bush, Arcade Fire en Vampire Weekend.

Dit najaar komen ze met het hun vijfde langspeler. Ondertussen kan je hen aan het werk zien op onder andere ‘Ik zie u graag’ (NL), Gladiolen, Rock Affligem, Rock Herk en natuurlijk bij Goesting!

Brik Tu-Tok
Iets wat ooit begon als dadaïstische proza leidt nu een eigen leven in zowel het theater- als muziekcircuit. Dit duo kneedt het theatrale met het muzikale tot een nieuw absurd universum, waar excentrieke personages hun zieleroerselen bezingen. Een Brik Tu-Tok Live Concert is een kleurijke catwalk van weird synthesizer pop, Do-It-Yourself Avant-Garde, Kitsch & Clumsy second hand Fashion en uit de hand gelopen nonsensicale intermezzo’s.

Bonzo
Bonzo zag jaren geleden al het daglicht als geesteskind van de Leuvense singer-songwriter Thijs Boyen. In 2019 werd echter de perfecte puzzel gelegd: samen met Michiel Bal op gitaar, Bram Somers op bas en Jasper Vandevorst op drums werden drie singles opgenomen en verdween de DIY-mentaliteit van voorheen. De singles verschenen in tal van playlists op Spotify en waren te horen op nationale radio.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00