Focus – Bibelot

vrijdag 3 mei 2019

Focus

+ Specials guest: Golden Caves

Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus ‘alive & kicking’. Voor het eerst sinds 2012 verschijnt in 2019 een volledig nieuw album van de legendarische band! De unieke vorm van progressieve rock was kenmerkend voor Focus in de eerste helft van de jaren 70. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal. De huidige bezetting van de band is minstens even sterk. Met nog altijd Thijs van Leer op zang, fluit en het bekende Hammond orgel, Menno Gootjes op gitaar, Udo Pannekeet op basgitaar en Pierre van der Linden achter de drums.

+ Special guests: Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. Vooraanstaand Engels magazine ‘PROG’ noemt de band niet voor niets “a relevation (..) the future of progrock”. Met de dynamische mix van progrock met alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje, behaalt de band lof tot ver in het buitenland. Het Rotterdamse vijftal was in 2018 als enige Nederlandse band genomineerd in de categorie ‘Limelight’ (Grootste Talent) van de prestigieuze ‘Progressive Music Awards’ in Engeland.

Blijf na afloop lekker hangen, want resident dj’s Ben & Berny draaien de lekkerste plaatjes.

Tickets
Voorverkoop
€ 19,50

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00

IN BRANDSTOF

Tostideal! Midnight snacken doe je voortaan gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een tapbiertje voor maar €4,00