Fluister: 12,5 jaar – Bibelot

donderdag 17 oktober 2019

Fluister: 12,5 jaar

Bijzonder jubileum met Deaf Center (NO) + Sylvain Cheauvau (FR) + Chantal Acda (BE)

Fluister bestaat 12,5 jaar en viert dit met een memorabel concert! Met de artiesten op de line-up heeft initiatiefnemer Wilbertjan stuk voor stuk een persoonlijke band. Het concert vindt plaats in de mooie Energiehuis zaal Ketel 1. Een bijzondere locatie voor een speciale avond!

Deaf Center (NO)
Het noorse duo Deaf Center stond in 2007 na zijn optreden op Urban Explorers Festival aan de creatieve wieg van Fluister. Het album ‘Pale Ravine’ wordt inmiddels als een klassieker beschouwd in de wereld van postklassieke elektronische dronemuziek. Er ontstond een lange (muzikale) vriendschap tussen de leden Erik Skodvin (zie ook zijn alterego Svarte Greiner of zijn superbe label Miasmah), Otto A Totland en Fluister. Na een onderbreking van enkele jaren bracht Deaf Center in maart het nieuwe album ‘Low Distance’ uit. Het eclectische geluid van vorig album ‘Owl Splinters’ maakt hierop plaats voor meer verstild en minimalistisch werk.

Sylvain Chauveau (FR)
Deze Franse componist is geen onbekende meer voor Fluister. Sylvain was een van de eerste artiesten die aantrad bij Fluister, waarna een trouwe band ontstond. De muzikale relatie tussen Fluister en Sylvain Chauveau is ook niet zo verwonderlijk. Sylvain verkent al jaren de grenzen van stilte en minimalisme. Daarnaast weet hij popsong steeds verder te deconstrueren. Zo werden de songs van The Smiths, Depeche Mode en Smog al eerder verweven tot experimentele lange drones. Het oeuvre van Sylvain is erg divers, van minimale piano tot gruizige, donkere crooner albums. In die laatste categorie valt ook het nieuwe album ‘Find What You Love And Let It Kill You’. Op dit album krijgt hij ook de vocale steun van Chantal Acda en Myriam Pruvot.

Chantal Acda (BE)
Met singer-songwriter Chantal Acda kreeg Fluister ook een diepe band. Niet alleen vanwege de prachtige songs die Chantal schrijft, maar het klikte ook op persoonlijke vlak. Eerder speelde ze op Fluister als Sleeping Dog, Nu Nog Even Niet, True Bypass, Distance, Light & Sky en ze kwam langs met The Isbells. Maar verrassend: ze trad nog nooit op onder haar eigen naam.

Tickets
Voorverkoop
€ 18,50

Locatie
Ketel 1
Deur open
19:45
Aanvang
20:15