zaterdag 17 december 2022

Finale Grote Prijs van Dordt 2022

Ontdek het nieuwste Dordtse talent!

Ontdek nieuw Dordts talent!


De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en het bieden van een podium.

Dé talentenjacht van Drechtsteden voor iedereen die de strijd durft aan te gaan! En op 17 december maken de acts zich klaar voor de FINALE!

Finalisten:

⚡ Floyd and the Barbers
Floyd & the Barbers is een 5 koppige rockband uit Bergen op Zoom, Noord-Brabant. Deze energieke, jonge honden weten al sinds 2019 verschillende podia onveilig te maken. De combinatie van stevige rock en mooie popmuziek is een balanceer act dat deze band zeker goed weet uit te voeren. Ze hebben daarom ook niet voor niets de publieksprijs gewonnen op T-strijd 2021! Of je nou wilt zingen, springen, dansen of voelen; een ding is zeker: Het is altijd een bom aan energie!

⚡ Luuk Geers
Luuk Geers is een singer-songwriter uit Dordrecht. Jarenlang heeft hij in meerdere (Dordtse) bandjes gespeeld, waaronder “Monsieur Cannibale”, “Cesie Sefuna” en “The Silent Disco”. In 2019 startte hij een solo project onder eigen naam. Hieruit volgde zijn eerste Engelstalige EP, “Baggio” (2020). Als singer-songwriter heeft Luuk op vele grote en kleine podia gespeeld en is hij regelmatig live te horen bij diverse radiostations. Zo heeft hij in het voorprogramma gestaan van o.a. Racoon, Nielson en Kenny B. Pakkende melodieën die blijven hangen, geïnspireerd door artiesten als Spinvis, Kings of Convenience en John Mayer.

⚡ Ylisia
Ylisia is een Nederlandse symfonische metalband met invloeden uit o.a.: 80’s metal/rock, the Gathering, Kate Bush, Evanescence, Within Temptation & Stream of Passion. Toetsenist & componist George van Olffen (ex Secret Sounds, Moonflower & Kingfisher Sky) begon deze muzikale reis met gitarist en goede vriend Martijn de Zeeuw. In de zomer van 2021 voegde Liesbeth Cordia (ex Annatar, Eve’s Fall) zich bij de band met haar magische vocalen & betoverende melodieën. Met de solide ritmesectie van Eva Levina (drums) & bassist Tim Hoogervorst (ex theNAME) is het plaatje compleet. Ondanks deze verse formatie, is de band klaar om de wereld te veroveren met hun stevige, meeslepende & betoverende songs.

 Bunker
BUNKER is een moderne rock band die staat voor het maken van gepassioneerde rockmuziek en het neerzetten van een energieke show. Met inspiratie van bands uit de jaren 90 en 00’s zoals Nirvana, Oasis, Kasabian en Artic Monkeys, maakt BUNKER een geluid dat je gelijk aan het bewegen zet.

Locatie: Bibelot Power Stage
Tickets: €6,-

De Grote Prijs van Dordt 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Poppodium Bibelot – Wantijpop Festival – Noordpark Festival – Popunie – Rotterdam Drum Department – DW images – Prosound Media – Music Department – Spandoekstore – Bas Creations.

#PopunieMusicSupport

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00