zondag 4 december 2022

Rising Merch Faces of Death

Archspire + Rivers of Nihil + Allegaeon + Black Crown Initiate + To The Grave

We sluiten het jaar af met één van de meest brutal shows op Dordtse grond: de Faces of Death tour. Ook dit jaar is er een pakket aan bands die geen metalhead kan weerstaan. Death, progressive, black, technical en melodic metal in één line-up op deze heavy avond.

Archspire (CAN)
Niet is te heftig voor Archspire. Deze band weet barrières te doorbreken met een uitzonderlijke sound geleid door frontman Oli Aleron en zijn ingebouwde instrument. Eén ding is zeker: om deze bizar vlotte vocals kun je niet heen. Met de plaat ‘Bleed the Future’ kun je extremisme in de breedste zin van het woord verwachten. Trek je stevigste schoenen uit de kast, want je wordt regelrecht omver geblazen.

Rivers of Nihil (US)
Vergeet alles wat je denkt te weten over Rivers of Nihil. Dit vijftal wist hun fans positief te verassen met de nieuwe richting op het album ‘Where Owls Know My Name’. Een album dat alle hokjes afvinkt in het hart van een ware metalfan. In 2021 kwam de laatste release ‘The Work’ ter wereld om te bewijzen dat het nóg filmischer, dynamischer en unieker kon.

Allegeaon (US)
Deze band weet technical, progressive en melodic metal te combineren voor een pakket vol zware vocalen, scherpe riffs en overdonderende drums. Vers van de pers: in 2022 bracht de band zijn nieuwste album ‘DAMNUM’ uit. De plaat waarbij de band nog een stapje verder in de duisternis zet.

Black Crown initiate (US)
Voeg black death metal, heavy progressive metal en intense metalcore bij elkaar en je krijgt Black Crown Initiate als resultaat. Na de oprichting in 2012 kwam de carrière van deze band in een stroomversnelling na het album ‘Selves we Cannot Forgive’. Eerder tourde de band met Decapitated, Shadows Fall en Opeth, maar deze avond voorzien ze Dordrecht van zware metalen.

To The Grave (AUS) 
Uit de verre verste van Australië komt To The Grave om deze brutal avond te openen. In verhouding tot de rest van dit pakket is de band jong, maar mogen ze zeker niet onderdoen als het om kwaliteit gaat. De deathcore koningen uit Sydney zetten heavy muziek op een grimmige, confronterende toon neer.

Tickets
Voorverkoop
€ 24,00
Mindervalide
€ 24,00
Inclusief servicekosten

Locatie
Main Stage
Deur open
18:00
Aanvang
18:30