zondag 4 december 2022

Rising Merch Faces of Death

Rivers of Nihil + Allegaeon + HARBINGER + Fallujah

We sluiten het jaar af met één van de meest brutal shows op Dordtse grond: de Faces of Death tour. Ook dit jaar is er een pakket aan bands die geen metalhead kan weerstaan. Death, progressive, black, technical en melodic metal in één line-up op deze heavy avond.

Rivers of Nihil (US)
Vergeet alles wat je denkt te weten over Rivers of Nihil. Dit vijftal wist hun fans positief te verassen met de nieuwe richting op het album ‘Where Owls Know My Name’. Een album dat alle hokjes afvinkt in het hart van een ware metalfan. In 2021 kwam de laatste release ‘The Work’ ter wereld om te bewijzen dat het nóg filmischer, dynamischer en unieker kon.

Allegeaon (US)
Deze band weet technical, progressive en melodic metal te combineren voor een pakket vol zware vocalen, scherpe riffs en overdonderende drums. Vers van de pers: in 2022 bracht de band zijn nieuwste album ‘DAMNUM’ uit. De plaat waarbij de band nog een stapje verder in de duisternis zet.

Harbinger (UK)
Keert na een paar jaar afwezigheid weer terug met een reeks nieuwe nummers, een nieuw gezicht en een woeste bedoeling. Met veel om boos over te zijn in de wereld om ons heen, richt Harbinger woede op degenen die anderen manipuleren en uitbuiten voor hun eigen egoïstische gewin, zowel in persoonlijke als politieke zin. Deze rechtvaardige woede wordt ondersteund met dikke, met groove beladen riffs, anthemische refreinen en verscheurende gitaarsolo’s!

Fallujah (US)
Een veelzijdige tech-metal band uit San Francisco, is muzikaal blijven evolueren en heeft een schitterende reputatie opgebouwd in metalkringen als een van de meer inventieve acts die sinds Metallica uit het gebied zijn voortgekomen. Fallujah’s stijl, die in 2007 verscheen met een geluid dat dichter bij traditionele deathcore en grind kwam, werd steeds complexer, met brede albums zoals The Flesh Prevails (2014), Undying Light (2019) en Empyrean (2022) die harder leunden in de groep.

INFERI (USA, The Artisan Era)
Deze Amerikaanse death metal band werd opgericht in 2006 en zette zichzelf buiten het generieke peloton door melodieus, maar technisch muzikaal vakmanschap te mixen dat zelden wordt gezien in de hedendaagse extreme metal-acts.

Schedule: 

18:30-19:00 Harbinger
19:15-19:45 Inferi
20:00-20:30 Allegaeon
20:45-21:25 Fallujah
21:45-22:45 Rivers of Nihil

Tickets

Locatie
Main Stage
Deur open
18:00
Aanvang
18:30