Gratis

maandag 21 februari 2022

EVS: First Time Voters Music & Talks Livestream

First Time Voters; dé livestream voor iedereen die voor het eerst gaat stemmen!
Net bevestigd

Ma 21 februari – Online via Livestream – Kunstmin – 19:30 uur

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht, beslis mee wie er in de gemeenteraad komt om jouw persoonlijke belangen te vertegenwoordigen. Nog geen idee wat deze verkiezingen inhouden en op wie je kunt én wilt gaan stemmen? Doe mee met ‘First Time Voters’!

Bibelot, Popcentrale, Bibliotheek AanZet en Kunstmin livestreamen vanuit het Energiehuis ‘First Time Voters’ rond het thema ‘vrijheid’, speciaal voor iedereen die voor het eerst mag gaan stemmen.

Wat betekent vrijheid? Voel jij de vrijheid om je mening te uiten? Waarom is die vrijheid zo belangrijk voor onze democratie, en op welke maatschappelijke vlakken heb je als ‘first time voter’ invloed door jouw stem te laten horen? Iedere stem telt!

Van alle politieke partijen die mee doen bij deze Gemeenteraadsverkiezingen wordt het jongste lid uitgenodigd om plaats te nemen aan tafel in drie gespreksrondes. Deze leden wordt het hemd van het lijf gevraagd over de belangrijkste thema’s binnen deze verkiezingen. Zo wordt het tijdens het stemmen straks nog makkelijker om te bepalen wélk rondje je uiteindelijk rood gaat kleuren op je stembiljet.

Onderwerpen als veiligheid, intimidatie, cameratoezicht, werkgelegenheid, stages, wonen, een bruisende binnenstad en sport en cultuur worden ter sprake gebracht. Via de livestream wordt gevraagd om actief deel te nemen en te reageren op de verschillende kwesties. We initiëren goede gesprekken en mikken op stevige debatten tussen de jongeren en politici over actuele en relevante onderwerpen. Via de livestream kan iedereen veilig vanuit huis deelnemen. De reacties worden door de presentator meegenomen in het gesprek.

De avond wordt gepresenteerd door discussieleider en Dordtenaar Lars Sorensen. Tijdens de livestream is er naast de verschillende gesprekken ook ruimte voor spoken word, en is er live-muziek van nationale en lokale bodem:

Anne-Fay

Zangeres en performer Anne-Fay reisde de diaspora van haar familie af, langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. Een fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel. Anne-Fay is een gemixte vrouw met een witte huid en een zwarte moeder. Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege? Hierover verschijnt 2 april 2021 een album onder de naam REASPORA.

Shema

Shema is een Rotterdamse artiest die hiphop gebruikt als fundament voor haar muziek, waarin zij verschillende muziekstijlen samenbrengt. Sinds 2019 produceert en schrijft ze haar eigen muziek, daarnaast is Shema binnen de Drechtsteden actief met rap-projecten op diverse scholen en in de wijk.

Zwucci

Zwucci is een artiest uit Papendrecht, hij is al sinds 2007 in of rondom de studio te vinden om muziek te maken of de begeleiding van andere muzikanten te verzorgen. Doordat ook Zwucci een mix van verschillende stijlen en invloeden in zijn muziek verwerkt, blijft zijn sound altijd een verrassing!

Kijk, luister en praat online mee over een actueel maatschappelijk thema, doe inspiratie op én deel je mening. Meedoen kan via een livestream vanuit Machine 3 in het Energiehuis. De livestream bekijk je via YouTube – https://youtu.be/igEGZR2cx00

First Time Voters wordt aangeboden door Bibelot, Popcentrale, Bibliotheek AanZet en Kunstmin, met steun van de Gemeente Dordrecht in het kader van de Geboorte van Nederland / 450 jaar Eerste Vrije Statenvergadering 1572-2022.

Op 19 juli 2022 herdenken we dat 450 jaar geleden 12 Hollandse steden en de Ridderschap in Dordrecht vergaderden over de toekomst van hun provincie; de Eerste Vrije Statenvergadering. In deze werd de basis gelegd voor de vier verschillende V’s bod: vrijheid, verscheidenheid, verdraagzaamheid en verbondenheid.

Tickets:

Vanwege het coronavirus is deze Meetup niet live, maar via een livestream te bekijken op het YouTube kanaal van Schouwburg Kunstmin. Je hoeft hiervoor geen plekje te reserveren.

Noot voor de redactie: Kunstmin organiseert voorstellingen op twee locaties; de Schouwburg en het Energiehuis. Neem voor meer informatie contact op met de Marketing & Communicatie afdeling van Kunstmin, marketing@kunstmin.nl

Gratis

Locatie
Machine 3
Deur open
18:30
Aanvang
19:30