Afgelast

vrijdag 20 mei 2022

[drijfkracht]: WHORSES + Hypochristmutreefuzz + Kalaallit Nunaat

De beste noise, garage en postpunk bands van het moment!
Afgelast

Bibelot presenteert [DRIJFKRACHT]. Een gloednieuwe avond voortgevloeid uit de VelvetNoiseNight. Waar voorheen specifiek noise bands centraal stonden trekken wij dit concept nu verder door. Avonden waarin je kunt opgaan in de beste gitaarbands van dit moment, noise, garage en postpunk bands zullen de revue passeren en je een onvergetelijke avond geven. Zien is beleven!

Hypochristmutreefuzz
Naast een geheim wapen voor doorgewinterde Scrabble-spelers, is Hypochristmutreefuzz de meest geflipte noiseband die Gent rijk is. Het vijftal rond zanger Ramses Van den Eede is een frontale aanval op uw zintuigen dankzij botsende grooves, een boormachine en een stem die je botten doen ratelen van ongemakkelijkheid. Voor de rare kinderen in de klas die houden van Pere Ubu, The Birthday Party en The Residents.

Whorses
Recht vanuit de drassige prairies van Kortrijk gorde WHORSES zich stevig in het zadel der Belgische rock sinds hun eerste noise echo’s weerklonken, ergens in 2017. Deze vier cowboys vonden elkaar in een onbestemde queeste naar iets muzikaal nieuws, apart, scheef of eigenaardig — ruw, hard en compromisloos, maar zonder te weten waar ze op dat moment exáct naar hunkerden.

Kalaallit Nunaat
Combineer een liefde voor noise, post-punk en krautrock en je krijgt de hypnotiserende ‘wall of sound’ die Kalaallit Nunaat heet. De Rotterdammers maken muziek die een koude kelder niet misstaat en versnellen elke show tot een oorverdovende waterval van repetitieve beats en melodieën die samen komen tot een heerlijke onenigheid. De debuut EP ‘Television’ werd goed ontvangen en bezorgde de band een paar keiharde gigs op o.a. Left of the Dial, een Popronde selectie en een nominatie voor de Rotterdam Music Awards.

Afgelast

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00