zaterdag 9 oktober 2021

Dordtse Cultuurnacht

Culturele ontdekkingsreis door eigen stad
Net bevestigd

De Dordtse Cultuurnacht heeft als doel om iedereen de gelegenheid te geven, kennis te maken met het aanbod van de cultuurinstellingen in de stad. Door op een avond door de stad te ‘zwerven’, verschillende locaties te bezoeken en daarna een drankje te drinken. Voor dit gratis evenement dient een ticket te worden gereserveerd.

The Empyrean (Main Stage) 
Na twee jaar stilte brengt The Empyrean eindelijk een nieuw album uit, met een gelijknamige videoproductie: ‘In The Big House’. Speciaal voor de Dordtse Cultuurnacht speelt het jonge Dordtse hardrocktrio een voorproefje van de nieuwe nummers live mét filmbeelden. Voor liefhebbers van Tool, Black Sabbath & Steven Wilson.

Figgie (Popcentrale)
De Nederlandstalige indiepop-band Figgie combineert een speels karakter met een uitgesproken artistieke visie en doe-het-zelf mentaliteit. Geïnspireerd door de internationale indiescene speelden ze op festivals als Noorderslag, Grasnapolsky, Oerol, waarna een eigen clubtour volgde. Debuutalbum ‘Genoeg Houvast’ werd bekroond tot beste album bij 3voor12Utrecht.

Amy Root (Main Stage)
Achter de mysterieuze naam Amy Root verschuilen de producers Lukas en Sjoerd zich om hun gedeelde passie voor elektronische muziek op bijzondere wijze te uiten. De muzikanten met klassieke achtergrond debuteerde in 2018 met de EP ‘Lynn’ en hebben zichzelf sindsdien keer op keer weten te bewijzen. Voor zowel thuis als op de dansvloer is het Amy Root dat je wilt horen.

Tickets

Locatie
Energiehuis
Deur open
19:00
Aanvang
19:30

Testen voor toegang vereist

Voor dit evenement geldt een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Voorkom teleurstellingen en maak indien tijdig een afspraak via www.testenvoortoegang.nl. Download de CoronaCheck-app voor de QR-code. Deze dient te worden getoond bij de entree in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.