zaterdag 17 september 2022

Dordrecht Metal Fest

Dordrecht Metal Fest presents derde editie met vijf venijnige bands

We slaan wederom de handen ineen met Dordrecht Metal om de Dordtse metal gemeenschap van een avondprogramma vol zware metalen te voorzien! We presenteren een stevige line-up met een divers geluid. Sla de biertjes maar alvast in en gooi de haren los voor een avond vol gitaargeweld.

Officium Triste
Na de hervorming van de voormalige band Reïncremated werd in 1994 Officum Triste geboren. Een snelle klim binnen de Europese doom en death metal scene volgde, met onder meer optredens op Dutch Doom Days, Madrid Is The Dark en Doom Shall Rise. Ook deelde Officum Triste het podium met bands als Anathema, Agent Steel en Ophis. Al vanaf de release van de eerste demo zijn de bandleden niet weg te slaan uit de studio. Hier weten ze keer op keer zware, melodieuze platen met invloeden van Type O Negative en Paradise Lost te creëren. In 2019 verschijnt alweer het zesde studio album: ‘The Death of Gaia’. Dit is tevens het jaar waarin de band zijn 25e jubileum groots viert in Baroeg. Met zijn inmiddels 27 jaar brengt Officum Triste een stevige reputatie naar Dordrecht.

Permeator
Deze band van eigen bodem is in begin 2020 opgericht. ? Ze zijn vooral beïnvloed door de muziekgenres: Thrash metal en Melodic death metal. In het eerste debuutalbum “Peace was never an option” laten ze hun eigen unieke sound horen.

SHUULAK
SHUULAK vertelt over de obsessie van de mens om zich bezig te houden met dingen die de mensheid uiteindelijk zal uitroeien. Weigerend zich te laten leiden door trends brengt de band een muzikaal eerbetoon aan de onsterfelijkheid van Heavy Metal ?

Misanthropia
Misanthropia is een symfonische black/death metal band uit Nijmegen, opgericht in 2005. Ze zetten zichzelf op de kaart binnen de metal scene met hun in 2006 verschenen album Rise of Necropolis. In 2020 bracht de band via Massacre Records “Convoy Of Sickness” uit welke heel goed werd ontvangen. Ze hebben menig podia onveilig gemaakt en nu is het tijd om het podium van Dordrecht Metal Fest aan te pakken.

Mouflon
Het zware en donkere geluid, kenmerkend voor Mouflon, is een mix van old school death metal en doom metal die zorgt voor variatie in nummers met geluidsgolven die de grond laten trillen! De bandnaam die verwijst naar het majestueuze gehoornde dier doet al vermoeden waar het hier om draait: logge, zware, in your face death metal waar je niet zomaar omheen wandelt. Stuiter van het ene headbang moment naar het andere. ?

?: Dordrecht heeft een rijke voedingsbodem en lange geschiedenis met metal. Tijdens de gloriedagen rondom 2005 -2008 maakte de stad naam door bands als Dark Tranquility, Vader, Macabre, Soilwork, Amorphis en Dark Funeral een podium te bieden. Dat metal nog altijd een belangrijke positie inneemt in deze omgeving bewijst de Dordrecht Metal groep op Facebook. De snel groeiende groep vormt inmiddels een hechte community. Onder het genot van een biertje werden de handen in één geslagen tussen kartrekkers Ben de Graaff, Amok (ONHEIL) en Bibelot. Het resultaat? Een gloednieuw metal festival in Dordrecht!

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
18:30
Aanvang
19:00