vrijdag 20 oktober 2023

Dordrecht Metal Fest #5

Dordrecht Metal Fest is back!
Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas!

We slaan wederom de handen ineen met Dordrecht Metal om de Dordtse metal gemeenschap van een avondprogramma vol zware metalen te voorzien! We presenteren een stevige line-up met een divers geluid. Sla de biertjes maar alvast in en gooi de haren los voor een avond vol gitaargeweld. 🎸

Bands:

Neroth
Begin 2020, rond februari terwijl gitarist Ihmset door de heidevelden en bossen van de Veluwe in Gelderland Nederland zwierf werd het kernidee van Neroth geboren. Het idee, om de fundamenten van de rauwe sfeer van black metal uit te breiden en op zoek te gaan naar nieuwe grenzen om voet aan wal te zetten. Het idee om een samensmelting te creëren tussen black metal en klassieke vrouwelijke zang. Enkele maanden later, in september 2020 ontstond Neroth, een nieuwe entiteit, een nieuw geluid, een nieuwe sfeer. Afkomstig uit Eindhoven bestond de band op dat moment uit vier leden die allen een gemeenschappelijke missie deelden. Geïnspireerd door de rauwe krachten van de natuur, de donkere aspecten van leven en dood en de misantropische essentie van de moderne tijd, streeft Neroth naar een melancholisch, donker, chaotisch, maar melodieus, atmosferisch en intens geluid.

Nu bestaande uit een vaste line-up met vijf leden, is Neroth meer dan klaar om hun grenzen verder te verleggen.

Neroth, het samengaan van black metal en klassieke vrouwelijke zang.

Ghazghkull
Hoewel Ghazghkull in 2022 is opgericht begint het 25 jaar eerder met Eria d’Or. Het was in die tijd dat Ghazghkull opgewekt, enigszins geweldadig, tussen de drama en romantiek door denderde. Ghazghkull werd op het podium het meest gespeeld en misschien wel met het meeste plezier. De band is gestopt, bandleden verloren elkaar uit het oog. Zo gaat dat. Aan alles komt een eind.

Maar niet aan Ghazghkull! Lennart (gitaar) en Werner (vocalen) wilden weer metal maken, veel energie en een fatsoenlijke grunt. Rutger (drums) had hier ook oren naar, dus compleet genoeg om muziek te schrijven. Iedereen grijzer, niet perse wijzer, minder kapsones, meer ambities en vooral meer Waaagh!

Verwacht geen Eria d’Or 2.0, geen akoestische gitaar of sfeervol samenspel en zeker geen romantische drama. Wel stevige riffs, blastbeats, grunt, scream, een eenhoorn, verwacht meer… Ghazghkull!

Waaagh! for all, all for Waaagh

X-Tinxion
X-Tinxion is een thrash metal formatie die invloeden uit andere metal genres niet schuwt.
Snelle, old-school thrash riffs worden afgewisseld met meer melodische passages waardoor een eigen creatieve sound ontstaat. De vocalen zijn zowel aggressief als catchy en ook daarin is afwisseling troef.

X-Tinxion is een felle “kick in the face and bite in the ass that will keep you coming back for more…”

Phlebotomized
Phlebotomized is een van de eerste Death metal bands uit Nederland en een van de
vroegste die viool en synthesizers gebruikte in extreme metal. Hun typische “Death metal met een twist” zorgde begin jaren 90 voor opschudding in de bloeiende Nederlandse metal scene. Opgericht in 1989, begon Phlebotomized als een Grindcore/Death metal outfit, geïnspireerd door acts als Morbid Angel, Nocturnus en Paradise Lost.

De release van hun vierde full-length album “CLOUDS OF CONFUSION” (Hammerheart
Records – 2023) voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de overlevering. Opnieuw een plaat die alle elementen bevat die Phlebotomized onderscheidt van het gewone: eigenzinnig en verkennend buiten het bereik van conventionele paden in Death metal. Stay Weird!

Ⓓ: Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas! Dit kan uitsluitend door uiterlijk één week voor het evenement te reserveren via publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Let op! Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar, op = op

Tickets
Voorverkoop
€ 11,00
Rolstoelticket
€ 11,00
Inclusief servicekosten

Locatie
Power Stage
Deur open
18:30
Aanvang
19:00