vrijdag 18 maart 2022

Dordrecht Metal Fest

Dordrecht Metal Fest presents tweede editie met vijf venijnige bands

Voor dit evenement is geen coronatoegangsbewijs vereist. Klik hier voor meer informatie.
Ook dit jaar slaan we de handen ineen om de Dordtse metal gemeenschap van een avondprogramma vol zware metalen te voorzien! Na de succesvolle eerste editie in 2020 presenteren we opnieuw een stevige line-up met een divers geluid. Sla de biertjes maar alvast in en gooi de haren los voor een avond vol gitaargeweld.

Façade
Tijdens de release van ‘The Eternal Dance’ op vrijdag 29 november stond het goed vol in de Popcentrale. De plaat kenmerkt zich door een energieke en heavy begin, waarna de band naar de kenmerkende slepende en sferische doom metal doorzet. Net als de eerste plaat trekt de band weer de nodige internationale aandacht met de nieuwste release. Genoeg reden voor een uitnodiging op Dordrecht Metal Fest.

Kurb Saatus
Kurb Saatus mocht wat wisselen in line-up, maar maakt sinds 1994 melodic death metal vol duistere melodieën. De groep is niet vies van experimenteren met diverse subgenres als doom-, death- en black metal. Na de release van meerdere singles zag in 2019 debuutalbum ‘The Withering’ het licht. Zeven pure tracks geheel in Kurb Saatus stijl. Na het podium te hebben gedeeld met onder andere Hypnos, Ancient Rites en Magna Cult is onze Main Stage aan de beurt.

Fenris
Een Vikingmetal act met songteksten vol Noorse en Germaanse wortels. Steek dit alles in een snoeihard black/death metal jasje en je hebt Fenris. Hoop, geloof en oorlog worden belicht op een melodisch en dynamische wijze. Met drie albums op zijn naam is de band nog maar net begonnen.

Downcast Collision
Downcast Collision belichaamt de schaduwkant van liefde. De moderne metalformatie kwam tot leven in een andere dimensie en de leden botste bij toeval met dit universum. Hier werken de wetten van de natuur anders, waardoor de band zich misplaatst en boos voelt.

BLOODPHEMY
Bloodphemy mag gerust een aanwinst voor de Nederlandse deathmetalscene genoemd worden. In een moordend tempo brengt de band diens releases uit. De band haalt invloeden uit Florida, Zweden en hun eigen Nederlandse bodem, terwijl deze door bloed geobsedeerde Nederlanders zich tegelijkertijd onderscheiden van de horde doormiddel van slim gitaarwerk en veel unieke grooves.

DJ: DJ Rotten Roland

In Brandstof staat Epicstands.com met bijzondere metal-microfoonstands voor de metal vocalists onder ons.

?: Dordrecht heeft een rijke voedingsbodem en lange geschiedenis met metal. Tijdens de gloriedagen rondom 2005 -2008 maakte de stad naam door bands als Dark Tranquility, Vader, Macabre, Soilwork, Amorphis en Dark Funeral een podium te bieden. Dat metal nog altijd een belangrijke positie inneemt in deze omgeving bewijst de Dordrecht Metal groep op Facebook. De snel groeiende groep vormt inmiddels een hechte community. Onder het genot van een biertje werden de handen in één geslagen tussen kartrekkers Ben de Graaff, Amok (ONHEIL) en Bibelot. Het resultaat? Een gloednieuw metal festival in Dordrecht!

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
18:30
Aanvang
19:00