Dordrecht Metal Fest - Bibelot

zaterdag 19 februari 2022

Dordrecht Metal Fest

Dordrecht Metal Fest presents tweede editie met drie venijnige bands

Ook dit jaar slaan we de handen ineen om de Dordtse metal gemeenschap van een avondprogramma vol zware metalen te voorzien! Na de succesvolle eerste editie in 2020 presenteren we opnieuw een stevige line-up met een divers geluid. Sla de biertjes maar alvast in en gooi de haren los voor een avond vol gitaargeweld.

Officium Triste
Na de hervorming van de voormalige band Reïncremated werd in 1994 Officum Triste geboren. Een snelle klim binnen de Europese doom en death metal scene volgde, met onder meer optredens op Dutch Doom Days, Madrid Is The Dark en Doom Shall Rise. Ook deelde Officum Triste het podium met bands als Anathema, Agent Steel en Ophis. Al vanaf de release van de eerste demo zijn de bandleden niet weg te slaan uit de studio. Hier weten ze keer op keer zware, melodieuze platen met invloeden van Type O Negative en Paradise Lost te creëren. In 2019 verschijnt alweer het zesde studio album: ‘The Death of Gaia’. Dit is tevens het jaar waarin de band zijn 25e jubileum groots viert in Baroeg. Met zijn inmiddels 27 jaar brengt Officum Triste een stevige reputatie naar Dordrecht!

Kurb Saatus
Kurb Saatus mocht wat wisselen in line-up, maar maakt sinds 1994 melodic death metal vol duistere melodieën. De groep is niet vies van experimenteren met diverse subgenres als doom-, death- en black metal. Na de release van meerdere singles zag in 2019 debuutalbum ‘The Withering’ het licht. Zeven pure tracks geheel in Kurb Saatus stijl. Na het podium te hebben gedeeld met onder andere Hypnos, Ancient Rites en Magna Cult is onze Main Stage aan de beurt.

Fenris
Een Vikingmetal act met songteksten vol Noorse en Germaanse wortels. Steek dit alles in een snoeihard black/death metal jasje en je hebt Fenris. Hoop, geloof en oorlog worden belicht op een melodisch en dynamische wijze. Met drie albums op zijn naam is de band nog maar net begonnen.

X-Tinxion
X-Tinxion is een thrash metal band die invloeden uit andere (metal) genres incorporeert en snelle, old-school thrash riffs vermengt met melodieuze passages om zo een eigen, kenmerkend geluid te creëren.
Verwacht een enorm vocaal bereik, van angstaanjagende screams, donkere grunts tot helder en clean: agressief en melodieus tegelijk.

BLOODPHEMY
Bloodphemy mag gerust een aanwinst voor de Nederlandse deathmetalscene genoemd worden. In een moordend tempo brengt de band diens releases uit.
De band haalt invloeden uit Florida, Zweden en hun eigen Nederlandse bodem, terwijl deze door bloed geobsedeerde Nederlanders zich tegelijkertijd onderscheiden van de horde doormiddel van slim gitaarwerk en veel unieke grooves.

De band kreeg een platencontract bij Sleaszy Rider Records en sindsdien bracht Bloodphemy in 2016 een EP ‘Blood Will Tell’ en het album ‘Bloodline’ uit in 2017.
Om deze albums te promoten verpletterde de band podia in Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, Oostenrijk, Kroatië, Polen, Slowakije en Nederland op festivals als Czech Death fest, Kaltenbach open air, Headbangers Bash, Fuck the commerce, Gothoom en vele anderen.

🤘: Dordrecht heeft een rijke voedingsbodem en lange geschiedenis met metal. Tijdens de gloriedagen rondom 2005 -2008 maakte de stad naam door bands als Dark Tranquility, Vader, Macabre, Soilwork, Amorphis en Dark Funeral een podium te bieden. Dat metal nog altijd een belangrijke positie inneemt in deze omgeving bewijst de Dordrecht Metal groep op Facebook. De snel groeiende groep vormt inmiddels een hechte community. Onder het genot van een biertje werden de handen in één geslagen tussen kartrekkers Ben de Graaff, Amok (ONHEIL) en Bibelot. Het resultaat? Een gloednieuw metal festival in Dordrecht!

Tickets
Voorverkoop
€ 9,00
Inclusief servicekosten

Locatie
Power Stage
Deur open
19:45
Aanvang
20:00
'Dit doet de rijkelijke geschiedenis van Dordrecht als metalstad herleven.'
White Room Reviews
Over Dordrecht Metal Fest

Steun ons met een donatie

Met jouw hulp blijven we programmeren. Klik op de knop voor meer informatie.