donderdag 25 mei 2023

DISTANT + EXTORTIONIST (US) + DAGGER THREAT (DE) + ABBIE FALLS (CZ)

Een avond vol deathcore en hardcore-metal 🔥

DISTANT
DISTANT is een 5-koppige verpletterende DOWNTEMPO DEATHCORE band afkomstig uit Rotterdam, Nederland en Bratislava, Slowakije.

In 2014 werd de band opgericht en hebben zij de heavy muziekwereld stormenderhand veroverd, met hun albums ”Tyrannotophia” en ”Aeons Of Oblivion” via Unique Leader Records. Onlangs tekenden ze bij Century Media Records. Met hun sterke en energieke live optredens veroveren ze ook snel de wereld. DISTANT heeft meerdere uitgebreide EU en USA tours op hun naam, daarnaast stonden ze in het voorprogramma van gigantische bands als Lorna Shore en Suicide Silence.

Al met al heeft deze band zich bewezen als een sterke ruggengraat van de Deathcore gemeenschap met jaarlijks miljoenen online streams en honderdduizenden fans op hun social media kanalen.

Extortionist (US)
Extortionist is een Amerikaanse deathcore band, opgericht in Idaho in 2013. Bandnamen helpen de luisteraar een beeld te schetsen van wat hij kan verwachten voordat hij op “play” drukt. Bij Extortionist denk je aan misdaad, aan gruizig, rauw, genadeloos en onsmakelijk.

Dagger Threat (DE)
Deze Duitse hardcore-metal crossover-eenheid valt in het straatje van decibelversnipperaars als Code Orange, Terror en Slipknot. Na twee uitgebrachte EP’s,”HISTORY REPEATS” in 2016 &, “REALITY BITES” in 2017, tonnen live shows inclusief vele uren op de weg, bracht Dagger Threat uiteindelijk hun meer dan toegekende signing bij BDHW Records in 2018.

Dagger Threat mixt hun eigen stijl en vibe die leidt tot energierijke liveshows die eindigen in een slagveld. De teksten variëren van frustratie, angst en sociale kritiek.

Abbie Falls (CZ)
Afkomstig uit het hart van Europa uit Praag, zijn Abbie Falls een onverbiddelijke kracht die je in het gezicht stompen met verwoestende breakdowns en meedogenloze riffs, maar je ook naar binnen trekken met teksten over de dagelijkse strijd niet alleen met de wereld om ons heen, maar ook in ons hoofd.

Met hun debuut-EP uit 2021 bewees Abbie Falls dat ze een kracht zijn om rekening mee te houden, aangezien ze op ongekende wijze de 2 miljoen streams overtroffen. De band tekende onlangs bij het Amerikaanse label Seek and Strike (Upon a Burning Body etc.) en bracht hun single Parasite uit, waarin de wanhoop van giftige relaties tussen mensen en de verslaving die mensen aan elkaar kunnen ontwikkele. Kort daarna volgde de band met Hell is Over People, gericht op het existentialisme beschreven door Jean-Paul Sartre met zijn beroemde citaat en filosofie over onze eigen geest en de mensen om ons heen. In november 2022 dropte de band hun tweede EP, samen met een videoclip voor het nummer Pitch Black.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
19:30
Aanvang
20:00