zaterdag 22 oktober 2022

DEAR MOTHER

Beleef een avond vol opzwepende, bitterzoete, ronduit vieze of electro-infused metalcore!

In 2019 werd de Nederlandse alternatieve metalband DEAR MOTHER opgericht. De band is begonnen met één regel: muziek maken en spelen waar ze van houden zonder grenzen te stellen aan creativiteit en vrijheid! Het eerste studioalbum ‘Bulletproof’ werd in juli 2021 in na een succesvolle crowdfunding-campagne uitgebracht. DEAR MOTHER kreeg een immense steun van fans die vooral bekend waren met touring gitarist Merel Bechtold die wilde dat ze zou slagen in haar nieuwe droom.

“Het is tijd voor een nieuwe reis. Gitaar spelen is niet meer genoeg en ik voelde de drang om muziek te schrijven en gewoon mijn eigen ding te doen. David Pear vinden was het beste wat er kon gebeuren. Ik was op zoek naar een zanger die ALLES kon met zijn stem. Afgezien daarvan heb ik muzikaal nog nooit zoveel vrijheid en een creatieve verbinding met iemand anders gevoeld. Muziek schrijven was nog nooit zo eenvoudig en David stelt nooit teleur. We hebben Bulletproof geschreven door bestanden heen en weer te sturen omdat we ver uit elkaar wonen. Zelfs dit voelde zo natuurlijk, gemakkelijk en leuk. Dit is een band voor het leven.” ?

+ The Great Hurricane Escape
Deze punkband van eigenbodem, staat bekend om hun vuile gitaarriffs en intense liveshow. Ze werden dan ook genomineerd voor beste live-act tijdens het Dordtse Popgala. De derde EP, IF NOT NOW, WHEN?, is zojuist gereleased door White Russian Records.

Special Guest Marcela Bovio zal Dear Mother op 22 oktober vergezellen op het podium! De Mexicaanse singer-songwriter is bij menig metalhead bekend van haar krachtige vocale bijdragen aan progbands als Mayan, Stream Of Passion en Ayreon. Check haar nieuwste single “LONELINESS ANTHEM #2“!

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00