De Uitdaging: Winne & more – Bibelot
Gratis

vrijdag 24 mei 2019

De Uitdaging: Winne & more

Indoorfestival met verrassende line-up

Indoor festival De Uitdaging  presenteert een unieke combinatie van muziek, theater, talentontwikkeling, dans en spoken-word!  Door het diverse programma word je in iedere zaal verrast door nieuw talent en bijzondere samenwerkingen. Ontdekken, dansen, luisteren en moshen gegarandeerd.

Winne 21:30 Main Stage: Precies tien jaar geleden verscheen Winne uit het niets. Hij lekte de track ‘Top 3 MC’ en zette zichzelf direct in de spotlights. Na de release van zijn debuutalbum en de  succesvolle samenwerking met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon is Winne terug met het nieuwe album ‘Oprecht DoorZee’.

Next Generation Speaks 19:00 en 20:05 Main Stage: Dit project daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen. De deelnemers hebben gewerkt aan voice, power, identity en imagination. Het resultaat wordt gedeeld tijdens de eindpresentatie op dit festival.

Jouw Band Mijn Band 19:50 en 20:45 Power Stage: Geïnspireerd door de RTL4 hitserie ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw’ combineert dit project van de Popcentrale diverse muzikanten. Bandleden gaan ‘vreemd’ met bandleden van andere bands! Tijdens De Uitdaging ontknoopt dit zich in een wervelende band-estafette.

▸ Insula College Theater en  ToBe Jeugdtheaterschool 19:30, 19:40, 20:10 en 20:35 Power Stag: Twee theatergroepen van ToBe  en drie theatergroepen van de Insula College Theaterleerlijn gaan in op de thema’s die werden besproken tijdens de Synode. Met als centrale vraag : ‘Heeft de mens een vrije wil?’. Verwacht vijf korte voorstellingen in estafettevorm.

▸ Guerilla Dance Act: ToBe dansers bestormen het Energiehuis met een korte pop-up dance act op een onverwachte plek. Jonge dansers gingen met een choreograaf de uitdaging aan om binnen vijf lessen de choreografie te maken.

▸ Stiratura Kwartet 20:30 Power Stage: Jonge muzikanten van het Drechtsteden Jeugdorkest betreden als strijkkwartet Stiratura Kwartet het podium.

De Uitdaging is een samenwerking tussen Energiehuis partners Bibelot, Popcentrale en ToBe in het kader van ‘Ode Aan De Synode’.
Het festival wordt gepresenteerd naar aanleiding van 400 jaar Synode van Dordrecht.
Drie thema’s vormen daarin de rode draad: taal, identiteit en gastvrijheid.

Gratis

Locatie
Main Stage
Deur open
18:30
Aanvang
19:00

In Brandstof

Tostideal! Midnight snacken doe je voortaan gewoon in Bibelot. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een tapbiertje voor maar €4,00