donderdag 23 maart 2023

D-SOUND: FACES OF WATER

D-Sound brengt muziek, performance, kunst, technologie en innovatie samen in het Energiehuis
Net bevestigd

In maart 2023 staat water centraal en dat mag voor Dordrecht geen nieuw thema vormen, toch zullen we tijdens deze residentie een geheel andere vorm zien. 

Kunstenaars Martin Fondse (muzikant, multi-instrumentalist, componist en huidige Componist des Vaderlands 2022-2023), Udo Prinsen (animator, illustrator, art-director) en wetenschapper Martine van den Heuvel-Greve (marine-polar onderzoeker in Wageningen) stellen dat water het nieuwe goud is. Water is op diverse plekken in de wereld een schaars goed en de uitdagingen die ook ons land en regio treffen mogen als bekend verondersteld worden geacht. Deze D-Sound editie wordt ingezet om op een creatieve manier naar een dergelijke problematiek te kijken.

Martin Fondse 
Hoe klinkt muziek onder water? Wat doet de grens van de waterlijn met geluid? Kun je drummen in een bak water? Hoe klinkt een met vloeistof gevulde stalen kruik?
Hoe maak je groovende muziek met samples van een lopende kraan tot een wervelstorm?

Martin Fondse onderzoekt wat er voor muziek schuilt in opnames van allerlei geluiden die met water te maken hebben. Ook kan een microscoopfoto van water dienen als (grafische) partituur voor improvisatie of compositie. Kokend water symfonie, een instrument gebaseerd op bevroren water (ijspegel xylofoon): het komt allemaal voorbij in Faces of Water.

Martine van den Heuvel-Greve 
Water is essentieel voor het leven. Maar wat is water eigenlijk? Marien bioloog Martine van den Heuvel-Greve neemt jullie mee in de wondere wereld van water en geeft een inkijk in de vormen van water, het leven in water en hoe dit verstoord kan worden.

Udo Prinsen 
Leg je een druppel water onder de microscoop, dan zie je met eigen ogen hoeveel leven zich daar afspeelt. Levendige organismen krioelen in kleurrijke vormen in hun eigen universum over, om en aan elkaar. Udo Prinsen zal via animatietechnieken een eigentijdse impressie geven op deze magische microwereld van plankton, diatomeeën en larven en deze koppelen aan de muziek van Martin Fondse.

Tickets

Locatie
Machine 3
Aanvang
20:00