donderdag 31 maart 2022

D-Sound

Van klankonderzoek naar podiumconcept

D-Sound brengt muziek, performance, kunst, technologie en innovatie samen in het Energiehuis

De internationaal gerenommeerde multi-instrumentalist en componist Binkbeats (Frank Wienks) sluit de eerste D-Sound artist-in-residence af met een presentatie van zijn klankonderzoek naar trance. Het is een eerste beleving maar bovenal interactie met publiek waarbij elektronische muziek, urban dance en beeldende kunst samen komen. Het publiek kan middenin de installatie zitten en onderdeel zijn van de akoestische ervaring. In Machine 3 maakt beeldend kunstenaar Henk Schut een visuele installatie van grote hangende metalen platen en een variëteit aan liggende speakers.

Urban danser Gil The Grid reageert via interactive gloves, met zijn unieke bewegingsidioom.
De muziek, een mix van gecomponeerde en geïmproviseerde percussieve stijlen met een ‘tribal’ invloed uit Afrika en elektronische klanken, laat de speakers en de metalen platen resoneren.

Als publiek ervaar je de kracht en impact van een ruimtelijk geluidsbeeld en een expressieve, haast slangachtige, dans. Deze trance-achtige ervaring neemt je mee in dit unieke klankenspel dat Binkbeats verder wil uitwerken naar een podiumconcept dat de wereld zal overgaan.

Powered by Bibelot, Kunstmin & SOC

Tickets

Locatie
Machine 3
Deur open
19:30
Aanvang
20:00