donderdag 25 mei 2023

D-sound

D-Sound brengt muziek, performance, kunst, technologie en innovatie samen in het Energiehuis

D-Sound, dé creatieve hub waarin innovatie en experimenten in beeld en geluid leading zijn. Het publiek wordt meegenomen in de perceptie en beleving aan beide kanten, zowel fysiek als virtueel.

Deze editie is danser en choreograaf David Middendorp onze resident, waarbij hij een nieuwe voorstelling ontwikkelt; Missing. 

Missing
Alles is eindig. Ons leven hier op aarde, en soms ook onze liefde voor elkaar. Het is een wetmatigheid waaraan niemand lijkt te ontkomen. Maar wat als dat niet zo hoeft te zijn? 

Vaak spreken we de wens uit om nog voor één keer met iemand samen te zijn. Om nog net dat ene te zeggen, te vragen of simpelweg even in elkaars ogen te kijken. In Missing laat choreograaf David Middendorp zien hoe het zou zijn als dat echt zou kunnen. 

Wat zouden we tegen elkaar zeggen? Hoe zou het zijn om weer oog in oog te staan met degene die je zo erg hebt gemist? En vooral, als je alle herinneringen, wijsheden en eigenaardigheden kan overzetten naar een levensechte virtuele kopie van die ander, is het dan nog steeds dezelfde persoon als vroeger?

Missing is een duet waarin met behulp van motion capture twee dansers elkaar weer ontmoeten na een lange periode van elkaar verwijderd te zijn geweest. Samen ontdekken zij wat deze nieuwe vorm van samenzijn voor hen betekent. De warmte van hun hereniging is voelbaar, maar toch zien we ook de moeilijkheden die dit met zich meebrengt. Waar de ene persoon is verder gegaan met zijn leven, heeft het andere leven stilgestaan. Misschien moeten de hoofdpersonen gewoon even wennen aan het samenvoegen van hun analoge en virtuele leven. Maar toch bekruipt hen af en toe de vraag … zal het ooit weer voelen als toen?

D-Sound wordt medemogelijk gemaakt door Kunstmin, Bibelot, Onderwijs & Cultuur, Gemeente Dordrecht, Hendrik Muller Fonds, Van der Mandele-Stichting en Zabawas.

Tickets

Locatie
Energiehuis - Machine 3
Aanvang
20:00