donderdag 29 september 2022

D-SOUND

Harmonie in massa-symfonie

D-Sound brengt muziek, performance, kunst, technologie en innovatie samen in het Energiehuis

Wat voor muziek krijg je als je alle smartphones in een ruimte gebruikt worden als instrumenten in een orkest?

Stel je voor dat alle telefoons van het publiek worden gesynchroniseerd en er dan uit elke telefoon een ander geluid uit de luidspreker klinkt. Elke telefoon transformeert in een instrument en op deze manier draag jijzelf en iedereen in het publiek bij aan een fonkelende muzikale klankwereld en een sprookjesachtige groepsbeleving.

Tijdens de nieuwe D-Sound residentie in het Energiehuis werkt The Smartphone Orchestra samen met een team van vertellers, componisten en developers aan een absurdistische interactieve groepservaring met de werktitel: Emojiiii

De emoji wordt dagelijks duizenden keren gebruikt, ze helpen ons mensen ‘menselijker’ met elkaar in de digitale wereld te communiceren. Maar helpt het ons echt? Begrijpen we elkaars echte gezichtsuitdrukking nog wel zoals vroeger? Of zorgt de emoji juist voor ruis in onze echte analoge interactie?

In Emojiii gaan we samen op zoek naar deze antwoorden en bekijken we hoe onze online handelingen onze offline emotie’s beïnvloeden.

Verwacht een ervaring met hilarische sociale interactie waarin het publiek uiteindelijk toe werkt naar een collectief geluidskunstwerk waarin iedere deelnemer bijdraagt. 

Tickets via www.kunstmin.nl

Tickets

Locatie
Machine 3, Energiehuis
Deur open
20:00