zaterdag 3 februari 2018

Clan Of Xymox

Vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek

Al sinds de jaren tachtig timmert Clan Of Xymox aan een lange elektronische dark wave weg. Vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek bekleden duistere teksten over twijfel, depressie en existentiële pijn. Na het titelloze debuutalbum uit ’85 ontwikkelde de band rond Ronny Moorings zijn sound. Dat is duidelijk te horen op de nieuwe plaat ‘Days Of Black’. Het nieuwe geluid is herkenbaar: warm en bedroefd, melancholisch en dromerig. Wat dat betreft is het album een logische opvolging in het indrukwekkende oeuvre van ’s Nederlands bekendste dark wave band.

De fanbase van Clan Of Xymox bevindt zich voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika. Maar ook in Europa stond de band op de betere spots tijdens festivals als het Amphi Festival (DU), Summer Darkness (NL) en Whitby Gothic Weekend (UK). Tijdens deze tour gaat Clan Of Xymox dwars door haar discografie, van nummers als ‘A Day’, ‘Jasmine and Rose’, ‘Emily’, ‘Obsession’ en ‘Louise’ tot de nieuwe single ‘Loneliness’. Een ‘trip down memory lane’ en een gloednieuwe plaat voor de echte liefhebber.

+ Support Model Depose
Model Depose staat voor new wave en synthpop geïnspireerde songs die vlot overlopen in techno, elektro en rock elementen. Een unieke maar eigen sound met scherpe vocalen vol emotie en contrastrijke composities. De band bracht in 2016 hun debuutalbym ‘Splitting Light’ uit en in 2017 speelde de band op Eurosonic

 

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00
'They came up with something sounding fresh, original, and dare I say exciting. And at this stage in the band’s life, that’s quite an achievement'
Reflection Of Darkness

In Brandstof:

Tostideal! Midnight snacken doe je voortaan gewoon in Bibelot. Tussen 00.00 uur en 01.00 uur bestel je deze avond een heerlijke tosti (ham)kaas met een tapbiertje voor maar €2,50.