Charge – Bibelot
Gratis

zaterdag 24 augustus 2019

Charge

Gratis alternatief festival op het Energieplein

Festival Charge laadt je op voor het nieuwe Bibelot-seizoen! Charge is geen plek voor Sky Radio en 100% NL luisteraars. Dit festival is voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Een voorliefde voor harde gitaren, intense zanglijnen en verrassende genrecombinaties is daarbij een must. Met het industriële Energiehuis als decor, is het Energieplein de ultieme locatie  voor een festival vol high energy muziek. Want dat is waar Charge voor staat: (hard)rock, stoner, punk en noise. Free of charge.

Line-up
Spidergawd (NO) 21:30 – 22:30 uur
Deze
hardrockband uit Noorwegen is opgericht door leden van Motorpsycho. Het gaspedaal wordt stevig ingedrukt! Dat hoor je terug in de gestoorde combinatie van stoner, 70’s hardrock, trashblues een saxofoon met hier en daar wat psychedelica. De heren zijn echte podiumbeesten en klinken live nog veel intenser dan op de platen.

Brutus (BE) 20:15 – 21:00 uur
Brutus creëert een eigenzinnige sound die het midden treft tussen post punk, black metal, hardcore en math rock. Zangeres Stefanie is verantwoordelijk voor de kenmerkende, kille vocalen en strakke drums. Ze wordt bijgevallen door zware baslijnen en gure gitaren. Eerder stond de band al in het voorprogramma van Russian Circles, Thrice en Chelsea Wolfe.

Het Gezelschap 19:00 – 19:45 uur
Dit eigenzinnige vijftal bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (BrandWerk), Nachtburgemeester Juno (Nachtburgermeester van Dordrecht), Deon Custom en Kevin Stam. Op papier ziet de combinatie er al gek uit. Wie de muzikanten van deze formatie kent, weet dat dit een energieke bende wordt!

Froth (US) 17:45 – 18:30 uur
Het Amerikaanse Froth staat bekend om zijn dromerige shoegaze die regelmatig omslaat naar een rauw geluid met snerpende gitaren. Internationaal gooit de band hoge ogen met zijn pakkende liveshow. In 2017 tourden de heren door Europa met Interpol en stonden ze op Best Kept Secret. Maak je klaar voor veel nieuwe nummers want op 7 juni kwam de nieuwe plaat ‘Duress’ uit.

¡Pendejo! 16:30 – 17:15 uur
Deze pittige stonerrock band is opgericht door twee neven uit Latijns-Amerika en zag als support van Monster Magnet heel Europa. De heren brengen Spaanstalige recht-voor-je-raap teksten, stevige riffs, beukende drums en een scheurende trompet. Rock with cojones the size of Danny de Vito.

FFOOSS 15:15 – 16:00 uur
Deze band zit vol grote contrasten. Dit scherpe en vuige fuzz/garage duo uit Nederland stond eerder in het voorprogramma van onder andere IDLES, Seether en The Sore Losers. Een liveshow is direct een een kijkje in de levenschaos van dit tweetal. Wees gewaarschuwd: ze spelen hard!

Charades 14:00 – 14:45 uur
De winnaar van de Grote Prijs van Dordt en komt verrassend uit de hoek: dromerige, alternatieve rock met een rauwe, grungy twist. Voor de kersverse EP ‘Floating’ zocht de band de samenwerking op met Carsten Brunsveld (John Coffey). Het resultaat is een dynamische en energieke plaat.

Food & Drinks line-up:
🍖 GRILLIT
🍖 Foodtruck ‘Panas’ (vega & vegan)
🍖 Maxkebab (vegan)
🍺 Bazen Brouwerij
🍺 Stadsbrouwerij dordrecht
🍺 PAAP Bier Broeders
🍺 Ebontree
🍺🍖 Brandstof

➤ Host: David Ariza Lora

Gratis afterparty
Ben je helemaal opgeladen na Charge? In de Power Stage gaan we vanaf 23:00 uur door tot de late uurtjes met Live Rock Karaoke Band!

💳 : Vanaf augustus 2019 kun je in Bibelot uitsluitend met PIN betalen. Dit geldt voor zowel de bars als de ticketkassa. Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Gratis

Locatie
Energieplein
Deur open
14:00
Aanvang
14:00
'De Charge line-up bestaat uit bands die stuk voor stuk hoog in de energie zitten. Je wordt gegarandeerd weggeblazen door alle acts!'
Tim van Dorp
Programmeur

In Brandstof

Brandstof is tijdens Charge geopend, inclusief een groot terras. Dé perfecte plek om op te laden met een verfrissend drankje.