zaterdag 16 september 2023

Blunderbuzz Album Release + The Meadows

Album Release met optredens in de Power Stage en Brandstof!
GRATIS ENTREE MET DE DORDTPAS, OP IS OP!

Op 16 september presenteert Blunderbuzz haar eerste studio album in de Power Stage in Bibelot. Tussen november 2022 en mei 2023 werden 11 nummers opgenomen bij Studio Gerdo in Andel.

Het wordt een avond met verschillende optredens van vrienden van de band in de Power Stage en in Brandstof. Vanaf 21.00 uur zijn er optredens van “The Meadows”, “Gerben Gerrit”. “DJ Ben Bombardon” en natuurlijk “Blunderbuzz”.

Blunderbuzz speelt rock in de meest brede zin van het woord. Beinvloed door alle gitaarmuziek tussen 1950 en nu, spelen ze een combinatie van bluesrock, punk, garagerock, new wave, blues, soul, reggae, Britpop, Disco en Americana.

Blunderbuzz speelt eigen composities. De liedjes, met een pakkende melodie en een lekkere groove, vallen in de smaak bij bijna iedereen. Ook vanwege de mooie zang- en solopartijen.

Blunderbuzz bestaat sinds 2010, maar de definitieve bezetting werd pas gevonden na Corona, begin 2022. De band bestaat uit John Peters (zang, gitaar en bluesharp), Ron in ’t Veld (leadgitaar en backingvocals), Fred Goldberg (basgitaar), Radbout den Hollander (toetsen en gitaar), Casper Rosenquist (drums en backing vocals) en Rowdy Muller (percussie, drums en backing vocals).

De naam komt van het Engels woord Blunderbuzz, dat juist weer een vertaling is van het Nederlandse woord donderbus. Een donderbus was een 16e eeuws geweer waarmee een lading kogels of metaalscherven afgeschoten werd. Het wapen was zeer gevaarlijk op korte afstand en zeer geschikt om op een groep af te schieten. Je begrijpt de naam is niet voor niets gekozen. En daarbij komt dat het in het Engels ook gebruikt wordt als synoniem voor “een leuk feestje”.

“DJ Ben Bombardon” was in de jaren 80 jarenlang DJ bij Bombardon, het huidige Merz. Hij draait een mix van alternatieve en dansbare muziek uit de 70’er en 80 ‘er jaren. Denk aan: New Wave, Brit Pop, Soul en Disco.

“The Meadows” is een jonge band uit Goudriaan, die je het gevoel geeft dat je naar een jonge uitvoering van U2 staat te kijken. Veel energie, mooie nummers en geweldig dromerig gitaarwerk.

🎫 Voorverkoop: €11,00

21.00-21.45The MeadowsPowerstage
21.45-22.15Gerben GerritBrandstof
22.15-23.15BlunderbuzzPowerstage
23.15- sluitDJ Ben BombardonBrandstof

Ⓓ: Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas! Dit kan uitsluitend door uiterlijk één week voor het evenement te reserveren via publiciteit@bibelot.net. Geef aan welk evenement je wilt bezoeken en vermeld daarbij ook je pasnummer. Let op! Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar, op = op

Tickets

Locatie
Power Stage + Brandstof
Deur open
20:30
Aanvang
21:00