zaterdag 28 oktober 2023

BLEACH (IT) – Nirvana Tribute

Een ode aan de legendarische grunge band, Nirvana!

Als er één band is die het begrip alternatieve muziek voorgoed veranderd heeft, dan moet het wel Nirvana zijn. Met het album ‘Nevermind’ ging Nirvana van onbeduidende rockers naar supersterren en vaandeldragers van de grunge. De snelheid waarmee dit ging is wellicht ook de ondergang van frontman Kurt Cobain geweest. De introverte antiheld kreeg te maken met psychische problemen en overmatig drank- en drugsgebruik. In april 1994 werd het hem te veel en maakte hij een einde aan zijn leven. Een dag voor de sterfdatum van Kurt Cobain brengt Europa’s béste Nirvana tribute band BLEACH (IT) een ode aan de legendarische grunge band. Het viertal tourde in 2018 met oud-Nirvana drummer Chad Channing en band benadert Nirvana tot in perfectie. De sound én looks zijn onmiskenbaar gelijk aan die van de grootmeesters. ‘Here we are now, entertain us.’

STAY GRUNGE

+ Support: ROCKFORD

Rockford is alles wat een rockband zou moeten zijn. Geïnspireerd door de Seattle grunge legendes Soundgarden, Pearl Jam en Alice In Chains speelt deze 3 mans formatie uit het regenachtige en dampige gat Klundert in Nederland heavy, grinding, slow-riffing detuned stoner rock die zo pop klinkt als The Beatles. Eén keer luisteren naar de nummers en stiekem betrap je jezelf erop dat je de teksten de hele dag loopt te zingen.

In 2021 heeft Rockford een deal getekend met het nieuwe indie label  Grunge Pop Records.  De debuutplaat is gereleased op 01-01-2023 en is sinds februari de 350.000 streams gepasseerd op Spotify. Meerdere single releases hebben in 2022 de nummer 1 positie gehaald in de Indie Charts van IndieXL.

Tickets
Voorverkoop
€ 16,00
Rolstoelticket
€ 16,00
Inclusief servicekosten

Locatie
Power Stage
Deur open
19:30
Aanvang
20:00