Gratis

zaterdag 3 juni 2023

Bibelot X DOOR: Barno Koevoets (BE) & The Duijmschpijkers + Charlie & The Lesbians

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers
Barno Koevoet is een attitude band met een flinke portie ADHD. Live lijken ze op een bende robuuste kinderen op een sugar rush. Hun nummers zijn dan weer vlijmscherp en inventief. Met hun vettige baslijnen, snijdende gitaren en pompende drums knallen ze in zeven minuten een vijftal nummers op een EP. Frontman Barno trekt het publiek mee in hun freakshow en schrijft teksten over frustraties in het dagelijkse leven. Nummers zoals “Fight Me Boomer” en “Fat Scum” zijn hier een product van. Daarnaast hoorden ze bij de 9 finalisten van de Nieuwe Lichting 2023 van Stubru en wonnen ze in 2021 het Soundtrack kansenparcours.

Charlie & the lesbians
Binnen elke ruimte waarin je Charlie & the lesbians neerzet laten ze een blijvende indruk achter –of het nu uw plaatselijke punkrockhol is of het Britse The Great Escape-festival. De band zou omschreven kunnen worden als een laaiend ongeregeld projectiel dat de beste elementen van Pixies, Black Flag, Butthole Surfers, Daniel Johnston en Jay Reatard samenperst. Een Charlie & the lesbians-show ontvouwt onvermijdelijk in volledige wanorde, waarbij zanger Charlie vaak in een hoop van mensenvlees wordt opgeslokt.

Charlie & the lesbians speelden op festivals zoals The Great Escape, Noorderslag, MENT, Paaspop, Left Of The Dial, Motel Mozaique, Le Mini Who en Loose Ends. In 2017 werden ze geselecteerd voor rondreizend festival ‘De Popronde’. Daarnaast hebben ze voorprogramma’s verzorgt voor bands zoals Ty Segall, Sheer Mag, Together Pangea en Oh Sees.

Gratis

Locatie
DOOR
Deur open
20:00
Aanvang
20:30