vrijdag 31 maart 2023

Amsterdam Klezmer Band

Snufje Jazz, scheutje Balkan, dosis pulserende grooves!
Gratis entree met Dordtpas!

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, voeg daar een scheutje Balkan aan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. Bras, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. Gedurende die tijd is de band erin geslaagd om altijd op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek inspireert collega-muzikanten van uit Latijns-Amerika tot aan Rusland, wat resulteert in vele kleurrijke AKB-covers die vindbaar zijn op YouTube.

Intussen heeft de band maar liefst 19 albums uitgebracht en vele succesvolle samenwerkingen gedaan met onder andere Söndörgő. Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira.

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. De band houdt hun muziek fris, urgent en vooral dansbaar wanneer ze het podium betreden.

Jasper de Beer – Contrabas, banjo, backing vocals
Job Chajes – Altsaxofoon, vocals
Alec Kopyt – Vocals, percussie
Gijs Levelt – Trompet
Joop van der Linden – Trombone, percussie
Janfie van Strien – Klarinet, backing vocals
Ellen van Vliet – Accordeon

Gratis entree voor iedereen met een Dordtpas! Dit kan uitsluitend door uiterlijk één week voor het evenement te reserveren via publiciteit@bibelot.net geef hierbij je pasnummer, naam en concert van keuze door.

Tickets

Locatie
Power Stage
Deur open
20:30
Aanvang
21:00