Jeangu Macrooy + Will Knox (UK) + Simon Keats – Bibelot

vrijdag 19 oktober 2018

Jeangu Macrooy + Will Knox (UK) + Simon Keats

A Night Out With A Singer-Songwriter

A Night Out With A Singer-Songwriter is een avond lang optimaal genieten van liedjes. Door de bijzondere setting en het decor in de Main Stage sta je heel dichtbij de artiesten. Elke editie verwelkomen we songwriters die (bijna) iedereen kent, maar niet als singer-songwriter. Ook word je verrast door nieuw talent. Met vanavond:

Jeangu Macrooy
Deze jonge zanger maakt indruk met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. Met een energiek optreden weet Jeangu moeiteloos de hele zaal stil of aan het dansen te krijgen. Debuutalbum ‘High On You’ bracht Jeangu naar Lowlands, North Sea Jazz Festival en Eurosonic Noorderslag. Ook vertolkte hij de rol van Judas in de tv productie The Passion en tourde hij solo langs acht bijzondere kerken in Nederland. Onlangs bracht Jeangu de eerste single van zijn tweede album uit, dat begin 2019 verwacht wordt. Maar eerst brengt hij zijn nummers intiem en persoonlijk, speciaal voor A Night Out With A Singer-Songwriter.

Will Knox (UK)
Een singer-songwriter uit Londen die sterke banden met Nederland heeft, dat is Will Knox. Als schrijver werkte hij samen met vele Hollandse topartiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan. Met de laatstgenoemde won hij ook een BUMA/STEMRA award. Vorig jaar bracht hij het album ‘The River Ink’ uit in een uitverkochte Paradiso en kwam hij in de Nederlandse Album Top 40 te staan. Ook speelde Will  in het voorprogramma van BLØF in Paradiso en op Concert at Sea.

Simon Keats
Wie besluit een dance-event te hacken om op te treden voor 10.000 danceliefhebbers of een maand in Los Angeles te bivakkeren zonder connecties of geld? Wie besluit samen met zijn broer een eigen talkshow te beginnen om gasten als Frans Duijts, Benjamin Herman, Lucky Fonz en Danny Vera te ontvangen en wie besluit in New York een liedje op te nemen met zijn 60’s held Eric Andersen? Simon Keats dus. Zijn liedjes zijn kwestbaar, eerlijk en puur; sfeervolle Americana op z’n best. Dit seizoen brengt hij een reeks nieuwe singles uit, waarvan ‘Free’ de eerste is.

Tickets

Locatie
Main Stage
Deur open
20:00
Aanvang
20:30
'Jeangu Macrooy komt na zijn succesvolle clubtour van vorig jaar naar Bibelot voor een concert in intieme setting. Een uniek concept in Dordrecht!'
Tim van Dorp
Programmeur

In Brandstof:

Na het concert vindt in Brandstof een gratis aftershow plaats. Geniet van een koud biertje of glaasje fris en vraag naar de tostideal.